Tuesday, February 22, 2011

~jOm sAmE2 KitE rEnuNg2kAn~

Ermm...pagi2 ni rase cam nk muhasabah diri plak...(Uik pg kah? haha)
yele.. smlm baru je lect aku Dr Irwani bg satu form tuk ktorg isi.. katanye esemen lah...actually form tu berkaitan ngn prestasi diri sendiri.. maksudnye dr segi solat 5 waktu..zikir..sedekah...solat sunat..qiamullail...(hmm bagusnye kalo aku leh perfect dlm sume ni kn...)
pastu teringat plak kat satu msg from my sista qistina...msg tu bunyi camni...
Kadangkala kita berdoa untuk kuat tapi banyak dugaan, apabila kita mintak cerdik tapi masalah plak timbul, kadangkala kt minta kebahagiaan tp huru hara plak jadinye.... dugaan menjadikan mental kita kuat, mslh menjadikan kt bfikir, huru hara menjadikan kita tabah... 
Hmm.. hebat tak Allah? Semuanya ade hikmah... dan kalaulah manusia tahu hadith ni:
Telah berkata Jibril: "Wahai Tuhan, engkau sampaikan lah hajat hambamu" 
Maka Allah menjawab: "Biarkan hambaku itu, kerana aku mencintai suaranya.." Diriwayatkan oleh Anas bin Malik (r.a)
so.. ape yg aku fhm kat sini.. allah nk sgt dgr suara hambanya berdoa.. pastu kita sebagai hambanya msti bersabar atas setiap dugaan dlm idup kt ni...


p/s: thanks to my sista for making me strong.. thanks na..

4 comments:

  1. Yup..betul tu kak..Allah suka jika kta menghina diri memohon kurniaNya..kita adalah HAMBANYA! sedangkan mengapa pula kita nk menyombong diri tdk memohon dariNya??? SubhanAllah..tuhan yang menguasai sekelian alam..
    'The important thing in life is NOT what happened to u in the PAST! BUT what is going to happen in FUTURE!' ^-^

    ReplyDelete
  2. Dont be sad..Allah is there 4 u..
    minta tabahkan hati & sama2 lah kita encari keredhaanNya.

    ReplyDelete
  3. thanks olsss...
    ape2 pun.. cube jd yg tbaek in future...
    smoga sume ni jd pengajaran tuk sume...

    ReplyDelete
  4. Pengen yang lebih seru ...
    Ayo kunjungi www.asianbet77.com
    Buktikan sendiri ..

    Real Play = Real Money

    - Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
    - Bonus Mixparlay .
    - Bonus Tangkasnet setiap hari .
    - New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
    - Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
    - Cash Back up to 10 % .
    - Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

    Untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
    - YM : op1_asianbet77@yahoo.com
    - EMAIL : asianbet77@yahoo.com
    - WHATSAPP : +63 905 213 7234
    - WECHAT : asianbet_77
    - SMS CENTER : +63 905 209 8162
    - PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

    Salam Admin ,
    asianbet77.com

    Download Disini

    ReplyDelete